dinsdag 22 maart 2011

Yes

Jai is de directeur van Better Future India (het bedrijf van mijn man). Jai is jong, enthousiast, slim en al veel voor elkaar gekregen hier. Vraag het Jai, en Jai regelt het.

Dit weekend heeft hij zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Het was volle maan, ze hadden een intiem dinertje, hij had een prachtige ring…… and she said yes!

Een leuk stel samen die ik alle geluk wens. Dat geluk zullen ze nodig hebben komende tijd. Ze komen van verschillende provincies in India. Ze hebben al jaren een relatie, maar dit is goed verborgen gehouden voor familie en bekenden. Nu is het moment aangebroken om open te zijn. Trouwen zonder toestemming van de familie is geen optie. Trouwen met toestemming gaat in het gunstigste geval een lange weg kosten. De ooms van de vriendin zullen zich gepasseerd voelen: het is immers hun taak om een man uit te zoeken. Een " yes" van hun kant lijkt uitgesloten.

Jai’s moeder zal ook niet staan te springen. Zij spreekt alleen de lokale taal en geen Engels. De vriendin van Jai is de lokale taal aan het leren, maar communicatie zal nog moeilijk zijn. Moeder zal bij hen komen inwonen en een "yes" van haar kant is onwaarschijnlijk.

Een leuk stel, gestudeerd, modern, open. Ik wens ze alle geluk. Al lijkt het nu een onmogelijke opdracht, als iemand het kan regelen is Jai het.