woensdag 8 augustus 2012

Authentiek

Is er een plek in India waar je de toeterende auto's, pratende en schreeuwende mensen niet kunt horen?

Na 7 weken in de drukte geleefd te hebben, zonder veel privacy, verlangen we ernaar ons even terug te trekken. Het is echter lastig om een rustige en comfortabele plek te vinden in India. Ik lonk al naar een 5 sterren-resort, maar Michel houdt vast aan onze oorspronkelijke wens om een authentieke plek te vinden. Wat hem uiteindelijk gelukt is.

En daar zitten we nu. Een homestay in Kannur in de staat Kerala. We zitten op een balkonnetje met uitzicht op zee. Voor ons een verlaten strandje met palmbomen. Achter ons een stukje jungle. Af en toe een regenbuitje, maar voor de rest de hele dag stralende zon. Ontbijt, lunch en diner wordt verzorgd: heerlijke maaltijden van de lokale keuken. Authentieker kan het niet.

Hoewel... het bleek nog authentieker te kunnen. Gister ontdekten we een gast in onze badkamer. Een spin van zeker 15 cm! Hij kroop naar een plekje hoog in de kamer, waar hij zich onzichtbaar maakte. Ik had verwacht dat de eigenaar van het huis direct maatregelen zou nemen, maar hij glimlachte alleen maar toen we het hem vertelden. Ja, in sommige kamers wonen 1 of 2 spinnen. Ze zijn heel verlegen en laten zich meestal niet zien. De enige manier om ze weg te krijgen is door chemicalien te gebruiken. Maar aangezien dat giftig is en de spinnen geen kwaad doen, kozen ze er bewust voor om ze rustig te laten zitten.We moesten het zo zien: de spin is de gastheer en wij zijn de gasten.

Te gast bij een spin... het is inderdaad heel anders dan een 5 sterrenresort. Al hoop ik wel dat die spin een introvert karakter heeft en zich de komende week niet meer laat zien.