dinsdag 17 januari 2012

Gek

"Dit boek is opgedragen aan iedereen die denkt dat hij gek is."

Zondag was ik bij de boekpresentatie van het boek "Vertrouwen, hoe intuitie je leven verrijkt" van Petra Verhoef. Dat de schrijfster van dit boek af en toe twijfelt of ze nog wel spoort, is niet zo raar. Opgegroeid in een rationele omgeving en werkend in de it-sector, is het niet voor de hand liggend dat je met engelen en overledenen blijkt te kunnen praten, aura's zichtbaar worden en je dingen weet van mensen die je helemaal niet had kunnen weten.

Juist omdat Petra de angst zo goed kent om als abnormaal bestempeld te worden, heeft zij dit boek geschreven. Om inzicht te geven in haar weg en anderen te steunen op hun pad.

De angst om anders te zijn en buiten de groep te vallen, zit diep ingebakken. We volgen vaak liever de gebaande paden, werken vanuit de bestaande structuren en wijken marginaal wat af om toch ook onszelf zichtbaar te laten worden. Maar echt je eigen pad kiezen, vraagt moed en zal regelmatig gepaard gaan met angst en onzekerheid. Jouw pad kan weleens heel anders zijn. Dat is wat Petra zo mooi in haar boek laat zien. De steeds weer terugkerende onzekerheid die hoort bij het nemen van elke nieuwe stap. En de rijkdom die je ervoor terugkrijgt als je ten slotte in vertrouwen je leven steeds meer de vorm geeft die bij jou past. Of die vorm nu gek of normaal is.