zondag 1 september 2013

Liefde

Ik geloof in liefde.

Ik geloof dat de wereld zoveel mooier kan zijn als we moeite doen ons hart te openen. Te openen voor onszelf en voor de ander.

Ik geloof ook dat het moeite kost. Het leven deelt vele klappen en klapjes uit. Jezelf beschermen en afschermen zijn automatische processen geworden. Weer in verbinding te komen met jezelf en met de ander vraagt aandacht, bewustzijn, moed en daarmee moeite.

Vanochtend had ik een mooie groep vrouwen in de studio voor een hartmeditatie. Een meditatie waarin je je hart opent. Waarin je eerst jezelf vult met liefde en daarna je liefde stuurt naar je dierbaren. Je liefde vervolgens een steeds groter bereik laat hebben totdat jouw liefde alle levende wezens omvat. Dit was een prachtig begin van de zondag.

"Wat mooi om eerst jezelf te vullen met liefde en dan zo duidelijk te voelen, dat je liefde onuitputtelijk is.", gaf één van de deelneemsters aan.

Precies! Er gebeurt echter zoveel in het leven, waardoor we uit ons centrum raken en de rust en vrede in onszelf kwijt zijn. Als je dan veel geeft, raak je uitgeput. Maar als je in liefdevolle verbinding bent met jezelf dan kun je grenzeloos veel geven.

Dus geef vanuit liefde. Elke dag weer. En als je merkt dat je het niet vanuit liefde kunt doen of dat het je energie kost, neem dan tijd om jezelf lief te hebben. Keer op keer. Neem die moeite, want liefde is er in overvloed.

-----------------------------------------------
Wil je meedoen met de hartmeditatie? Elke eerste zondag van de maand (9.00u - 10.00u) ben je welkom. Ook mannen zijn welkom!
Meer info: www.studio-inbalans.nl