zondag 2 januari 2011

Huizenruil

In de zomer hebben we voor het eerst een huizenruil gedaan. Ruim 2 weken lang woonden we in Ierland in een groot huis, afgelegen, vlak bij het strand en prachtige natuur. Nu komen we net terug uit Parijs. Hier hadden we een week lang de beschikking over een 4-kamerappartementje in de stad, met kroegjes en restaurantjes om de hoek, wel zeker 10 bakkers op loopafstand en een metro die ons overal naar toe bracht.

Ik vind het een geweldig concept. De spanning vooraf: wat past er, wat willen wij en wie wil er met ons? En dan de stad, het land of de omgeving ontdekken vanuit een huis. Alsof je er woont. Ondertussen luister je naar hun muziek, kook je met hun pannen en rijd je in hun auto. En voor de kinderen helemaal ideaal als ze kunnen spelen met het speelgoed ter plekke.

Naast het lidmaatschap van de organisatie (http://www.intervac.com/) kost het je niets. Het vraagt alleen vertrouwen en gastvrijheid. Want de ruil is een echte ruil. Terwijl jij in het huis van de ander geniet, doet de ander hetzelfde bij jou thuis.